Последни новини
Следващият редовен преглед ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Александър Атанасов   
Вторник, 07 Октомври 2008 17:52

Следващият редовен преглед на Данко е насрочен от лекарите за 24 октомври 2008 година. Предстои му корекция на шините, а също така и подмяна на специалните обувки: зимата вече показа, че не е далеч.

Дани заминава за клиниката в Ашау на 23 октомври.

Пожелаваме му лек път и добри резултати.

 
Резултати от юнския редовен преглед, 4 юни, Ашау, Германия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Вторник, 01 Юли 2008 18:03

За радост резултатите от прегледа са много добри.
Доктор Бейзе остана доволна от напредъка, който Дани е постигнал през тези няколко месеца.
А освен, че нашето момче е пораснало с цели 10 сантиметра и всички други показатели са в норма. Особено сме доволни от резултата при измерванията на тазобедрената става, отклонението е минимално и може да бъде напълно коригирано с ходене и движение. А Дани стриктно спазва лекарските указания, ходи много и редовно прави своите двигателни упражнения.

Засега шините остават до коляното, като се наложи направата на изцяло нови шини в частта до глезена, както и направата на нови обувки.

Документи от прегледа

 
Преглед ноември 2007 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Понеделник, 17 Декември 2007 13:12

Прегледът бе проведен на 2 ноември 2007 г. Резултатите са повече от чудесни.
Според лекарите състоянието на Дани е много добро. За щастие сгъването на колената, както и дискомфорта, който Дани изпитва понякога, са напълно нормални за този етап от развитието му, според специалистите. Възстановяването му протича дори по-добре от предвиденото за този етап от растежа му.
Не се наложи да бъде извършена цялостна смяна на шините, а само някои корекции и в специалните обувки.
Документът от проведения преглед можете да видите тук.

Видеозапис от разходка с коригираните обувки:

След тези добри новини бихме искали от все сърце да пожелаем на всички чудесни празници.
Нека Бъдни вечер и Коледа бъдат изпълнени с много обич и топлина!
Весело посрещане на новата 2008 година! И нека тя донесе на всички много здраве, много радост, усмивки и надежда.
И бихме искали отново да благодарим на всички, които направиха отминаващата 2007 година незабравима и изпълнена с надежда, както за Дани, така и за неговите родители, неговата сестричка, близките и приятелите му.

Бъдете здрави и усмихнати!

Последно променен на Понеделник, 28 Юни 2010 21:01
 
Насрочен е извънреден преглед - 2 ноември 2007 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Събота, 13 Октомври 2007 13:30

Искаме да ви съобщим, че се налага Дани да замине за преглед и корекция на шините в клиниката в Ашау, Германия.

Явно нашето слънчево момче расте бързо – да ни е живо и здраво - и вече новите шини, които бяха изработени и поставени през август създават неочаквани усложнения.
В момента Дани не се чувства така комфортно, както преди, но въпреки това той с труд и упоритост следва натоварения си дневен режим и изпълнява всички предписания на докторите.

За съжаление, независимо от усилията, които той полага, резултатът не такъв, какъвто се очакваше, а по-лошото е, че явно поради бързото израстване, той отново започва да сгъва и събира колената си, както преди провеждането на операцията.
След консултация по телефона със специалисти от клиниката е станало ясно, че е необходимо да бъдат нанесени корекции в шините, за да се запазят постигнатите до този момент добри резултати, както и Дани да продължи да се развива успешно.

Прегледът е насрочен за 2 ноември.

От сърце стискаме палци всичко да бъде наред!
Последно променен на Понеделник, 01 Юни 2009 13:35
 
Резултати от контролния преглед - август 2007 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Сряда, 29 Август 2007 13:35

Ето ги и обещаните новини за Данко, които за щастие са добри.

В периода от 1 до 8 август Дани бе на контролни прегледи и процедура по подмяна на шините в клиниката в Ашау, Германия.
За щастие прегледът на 1 август явно бе проведен съвсем навреме, тъй като шините, с които той бе до момента му бяха доста поомалели, расте нашето момче – да ни е живо и здраво! Но отеснелите шини образуваха зачервявания и ранички по кожата на Дани.
По време на прегледите лекарите установиха и нещо обезпокоително – при ходене Дани изпъва крачетата си и те отиват по назад, отколкото е нормално и това би могло да доведе до нежелани усложнения.
Но лекарите в Ашау доказаха, че са специалисти в областта си, че са хора, които влагат в работата си всичко, което знаят и могат, а не гледат просто да отбият номера със стандартната процедура. Показаха, че наистина са там, за да помогнат, за да дадат всичко от себе си и да намерят най-доброто решение на проблема.
В резултат на това към специалните обувки на Дани бяха прикачени коригиращи подложки, нещо като доста по-дълга (около 7-8 см) допълнителна подметка, която ще спира измятането на крачетата назад.
Естествено нашето момче не беше очаровано от новите си обувки, още повече, че ходенето с тях е значително по-трудно и на моменти болезнено, но той е нашият герой и вече посвиква с тях.

Какво струваше всичко това:
Изработване на новите шини – 4220.88 евро
Зимни обувки – 214.96 евро
Пролетно-есенни обувки –
307.77
евро
Разходите по пътуването, престоя и самия преглед в клиниката са поети както винаги от родителите на Данко.

Бъдете здрави

 
«НачалоПредишна1234СледващаКрай»

Страница 2 от 4
Банер
 

ВходБанерБанер

Сърдечни благодарности на "Трансленд" ООД за неоценимата помощ и съдействие

***


Банер

Специални благодарности на всички мамчета от форума на BG-Mамма, които се включиха в тази инициатива и решиха да помогнат на Данко.


Банер

Също така бихме искали да благодарим от сърце на целия екип на Нова телевизия, и най-вече на Костадин Филипов. Журналистът, който узнавайки за Данко от форума на BG-Mamma, ни потърси сам. Потърси ни, за да се запознае с Данко, за да запознае и вас с него, да ви направи съпричастни към неговия зов за помощ, чрез ефира на Нова телевизия. И при това - съвсем безкористно, човешки и от сърце! Благодаря!