Последни новини
В памет на Дари ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Сряда, 30 Май 2007 16:51

Даринка

Мила звездичке, ти изгря така ярко и угасна така неочаквано, така бързо, така ненадейно.
Остави ни безмълвни, покрусени, с наведени глави.
Но ни научи. Научи ни да бъдем по-добри. Показа ни, че има Хора, които вярват, че могат да променят нещата, които вярват, че могат да си помогнат един на друг в беда, че е важно да имаме желание за това. Ти обедини толкова много непознати в една кауза.
Благодарим ти, мъничко детенце.
Ти ще грееш винаги за нас - на небето и в сърцата ни - и ще продължаваш да даряваш надежда.
Няма думи, достойни да опишат скръбта. Няма думи, с които да изразиш най-искреното си съчувствие и подкрепа към семейство, изгубило най-свидното си - детенцето си.
Думите не стигат, сълзите ще спрат, но в паметта и сърцето ни винаги ще остане спомена за малкото смело момиченце, което спечели обичта на хиляди хора по света.

Последно променен на Понеделник, 25 Май 2009 16:54
 
Уточнена дата за преглед ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Сряда, 16 Май 2007 16:48
Здравейте!
За щастие в нашият случай липсата на редовни новини е добра новина.
Радостни сме, че Дани е добре. Спазва стриктно дневния си режим, прави редовно двигателните си упражнения - наистина полага огромно старание и усилия.
Затова и напредъкът, който е постигнал до момента е значителен.
А другата добра новина е, че вече е уточнена датата за следващия преглед. На 1 август 2007 г. Дани ще бъде прегледан отново в клиниката в Ашау, Германия. Надяваме се и лекарите му да потвърдят напредъка, който той постига с воля и упорит труд.
 
Дарението от родителите на Даринка е получено ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Вторник, 20 Март 2007 14:37
Добрата новина е, че след многобройните перипетии, сумата от 7000 Евро дарена на Дани от Дари вече е преведена по сметката на Данко. Тази сума е част от неусвоените средства, събрани по сметката на Дари от многобройните дарители, милеещи за българските дечица.
Това е наистина чудесно! И въпреки трудностите - важен е крайният резултат! С тази сума от 7,000 евро набраните средства за Данко достигат половината от необходимите му по първоначални прогнози средства.
Следващият преглед ще бъде след 5 месеца (считано от февруари - 6). Надяваме се, че след всяко пътуване до Германия новините ще са все по-добри и крайният резултат ще е постигане на пълен успех във възстановяването на Данко.
Нека си пожелаем последните материали, които ще публикуваме на този сайт да са клипчета и снимки на едно голямо здраво тичащо момче, играещо футбол с приятели и осъществило една от мечтите си - да шофира автомобил - истински Smile

Наистина дано да продължаваме все така напред! И дано да успеем да съберем всички необходими средства за Дани, а и за всички други дечица, които имат нужда от помощ и подкрепа Smile

Тук бихме искали отново да благодарим на Дора и Росен, родителите на малката Дари, които в безкрайно тежък за тях момент бяха съпричастни към чуждата неволя и дариха тази сума на Данко, както и на целия самоотвержен и всеотдаен екип на www.save-darina.org, без чиято безценна помощ трансферът на средствата би бил почти невъзможен.
Благодарим. Бъдете здрави и добрината да ви се връща стократно!
Последно променен на Понеделник, 25 Май 2009 15:28
 
Репортаж на Нова Телевизия - "Баба Марта за Данко" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Александър Атанасов   
Четвъртък, 01 Март 2007 09:46

Репортаж на Нова Телевизия -

Download:   AVI 28.1 MB


 

Последно променен на Понеделник, 28 Юни 2010 20:55
 
Пътуването до Германия (12.02.2007 г. - 17.02.2007 г.) ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Понеделник, 12 Февруари 2007 09:03

Мили приятели, благодарение на Вашата помощ и безценна подкрепа Дани вече осъществи за първото си пътуване за преглед и смяна на шини в ортопедична детска клиника в лечебния център за вродени и придобити заболявания на двигателния апарат, град Ашау, 83229, Германия.

Там лекарите прецениха, че за момента ще могат да се използват досегашните шини, след като им се направи допълнителна обработка: лека корекция в размерите и подмяна на някои от детайлите. В резултат на това, изразходваната до момента сума е в размер на 300 Евро.
(Необходимо е да уточним, че всички съпътстващи разходи за прегледите, пътуванията и престоя в Германия се поемат изцяло от родителите на Дани.)
Цялостна замяна на шините ще бъде извършена в зависимост от растежа на детето след няколко месеца, когато ще бъде следващият преглед.

Последно променен на Събота, 23 Май 2009 09:04
 
«НачалоПредишна1234СледващаКрай»

Страница 3 от 4
 

ВходБанерБанер

Сърдечни благодарности на "Трансленд" ООД за неоценимата помощ и съдействие

***


Банер

Специални благодарности на всички мамчета от форума на BG-Mамма, които се включиха в тази инициатива и решиха да помогнат на Данко.


Банер

Също така бихме искали да благодарим от сърце на целия екип на Нова телевизия, и най-вече на Костадин Филипов. Журналистът, който узнавайки за Данко от форума на BG-Mamma, ни потърси сам. Потърси ни, за да се запознае с Данко, за да запознае и вас с него, да ви направи съпричастни към неговия зов за помощ, чрез ефира на Нова телевизия. И при това - съвсем безкористно, човешки и от сърце! Благодаря!