Малко повече за операцията и рехабилитацията ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Неделя, 07 Март 2010 14:05

Мина повече от месец след операцията на Дани.

В момента той, заедно с родителите си е отново в Ашау, където всеки ден посещава клиниката за рехабилитация.

Самата операция е продължила близо 7 часа. Била е сложна и трудна операция. Направени са 2 разреза. Единият до бедрената кост, а вторият при тазобедрената става. Самата процедура се е състояла във взимане на кост от бедрената кост и изграждането на ямката на тазобедрената става с нея. Поставени са 2 импланта – единия на бедрото, а втория в тазобедрената става, които следва да бъдат махнати след година и половина.

В началото, след операцията, Дани можеше само да лежи и то в специално направен блок от пресован дунапрен, който фиксира двата крака и не им позволява да се събират. На петия ден след операцията  лека полека започна да сяда, като същевременно започна и рехабилитацията, а 2 седмици след операцията се прибраха живи и здрави у дома, където Дани продължи да следва режима, предписан от рехабилитаторите.

В момента той и родителите му са отново в Германия. Направени са контролни преглед и рентгенова снимка. Бедрената кост  все още не е напълно зараснала, но Дани вече е направил първите си крачки. По време на рехабилитацията той се учи да контролира натоварването върху крака, посредством специална серия упражнения за правилно натоварване на таза и гърба, както и за правилна позиция на тялото. При стъпване натоварването на десния крак не трябва да е повече от 15 килограма. Също така има и плуване два пъти седмично.

За 24 март е насрочен следващият контролен преглед, като отново ще бъде направена и рентгенова снимка.

Дано резултатите са добри и той и родителите му се приберат скоро у дома!

Последно променен на Неделя, 07 Март 2010 14:33
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Банер
 

ВходБанерБанер

Сърдечни благодарности на "Трансленд" ООД за неоценимата помощ и съдействие

***


Банер

Специални благодарности на всички мамчета от форума на BG-Mамма, които се включиха в тази инициатива и решиха да помогнат на Данко.


Банер

Също така бихме искали да благодарим от сърце на целия екип на Нова телевизия, и най-вече на Костадин Филипов. Журналистът, който узнавайки за Данко от форума на BG-Mamma, ни потърси сам. Потърси ни, за да се запознае с Данко, за да запознае и вас с него, да ви направи съпричастни към неговия зов за помощ, чрез ефира на Нова телевизия. И при това - съвсем безкористно, човешки и от сърце! Благодаря!