Dani
Априлски редовен преглед 2013 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Вторник, 09 Април 2013 09:01

Нека пожелаем успех на Дани, който утре заминава за клиниката в Ашау, за смяна на шини и редовен преглед!

Надяваме се новините да са добри!

Успех, Дани и лек път! :)

 
Тъжна вест ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Сряда, 29 Август 2012 19:29

С най-дълбока скръб в сърцата си, Ви информираме, че след тежко боледуване, днес ни напусна Милен - бащата на Данко.

Мъката за този истински добър човек, любящ съпруг и баща е безкрайна.

Сбогом, приятелю.

Почивай в мир.

 
Операцията е приключила ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Сряда, 13 Януари 2010 09:01

Здравейте,

 Съвсем кратичко, но носещо добра вест съобщение получих снощи от Милен. Предавам го тук дословно, на всички, които вчера стискахте палци на Дани, изпращахте му положителна енергия и пожелания за успешна операция:

"Всичко е минало добре. Дани е в реанимация."

Smile Това е засега.

Последно променен на Сряда, 13 Януари 2010 09:10
 
Малко повече за операцията и рехабилитацията ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Неделя, 07 Март 2010 14:05

Мина повече от месец след операцията на Дани.

В момента той, заедно с родителите си е отново в Ашау, където всеки ден посещава клиниката за рехабилитация.

Самата операция е продължила близо 7 часа. Била е сложна и трудна операция. Направени са 2 разреза. Единият до бедрената кост, а вторият при тазобедрената става. Самата процедура се е състояла във взимане на кост от бедрената кост и изграждането на ямката на тазобедрената става с нея. Поставени са 2 импланта – единия на бедрото, а втория в тазобедрената става, които следва да бъдат махнати след година и половина.

В началото, след операцията, Дани можеше само да лежи и то в специално направен блок от пресован дунапрен, който фиксира двата крака и не им позволява да се събират. На петия ден след операцията  лека полека започна да сяда, като същевременно започна и рехабилитацията, а 2 седмици след операцията се прибраха живи и здрави у дома, където Дани продължи да следва режима, предписан от рехабилитаторите.

В момента той и родителите му са отново в Германия. Направени са контролни преглед и рентгенова снимка. Бедрената кост  все още не е напълно зараснала, но Дани вече е направил първите си крачки. По време на рехабилитацията той се учи да контролира натоварването върху крака, посредством специална серия упражнения за правилно натоварване на таза и гърба, както и за правилна позиция на тялото. При стъпване натоварването на десния крак не трябва да е повече от 15 килограма. Също така има и плуване два пъти седмично.

За 24 март е насрочен следващият контролен преглед, като отново ще бъде направена и рентгенова снимка.

Дано резултатите са добри и той и родителите му се приберат скоро у дома!

Последно променен на Неделя, 07 Март 2010 14:33
 
Малко, но хубави новини за Дани... ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Мила Бурова   
Петък, 24 Август 2012 11:35

 

Здравейте!

С извинение за голямото закъснение, ще ви запознаем с последните новини за Дани.

Както знаете, през януари 2012 г. Дани бе в клиниката за предварително насрочена операция.

Прегледите и тестовете, които са проведени при постъпване в клиниката, показаха много добри резултати, по мнение на лекарите - Дани е постигнал страхотен напредък - невиждан до момента. Дори е проведена консултация със завеждащия лекар - директор на клиниката. С единодушно решение лекарите са отложили планираните за 2012 година операции, за да не спират напредъка, постигнат от Дани.

Взето е още едно много важно решение - относно шините. Както знаете години наред Дани носи шини до коляното, но вече е с шини само до средата на прасеца, за да може да започне да укрепва и мускула на прасеца.

И се справя чудесно. Лекарите са препоръчали фитнес и плуване и Дани стриктно спазва техните предписания. Откакто си е у дома, в България, Дани ходи 2 пъти седмично на фитнес и 2 пъти седмично на плуване.

Операциите са отложени за след година - две. Кога по-точно ще се решава на следващите контролни прегледи, като първия е през февруари 2013.

Средствата, събрани за операциите - остават в дарителската сметка на Дани, като сега имаме още време, необходимо за набиране на пълната сума.

24.08.2012 г.

 

Последно променен на Петък, 24 Август 2012 11:37
 
«НачалоПредишна123СледващаКрай»

Страница 1 от 3
Банер
 
БанерБанер

Сърдечни благодарности на "Трансленд" ООД за неоценимата помощ и съдействие

***


Банер

Специални благодарности на всички мамчета от форума на BG-Mамма, които се включиха в тази инициатива и решиха да помогнат на Данко.


Банер

Също така бихме искали да благодарим от сърце на целия екип на Нова телевизия, и най-вече на Костадин Филипов. Журналистът, който узнавайки за Данко от форума на BG-Mamma, ни потърси сам. Потърси ни, за да се запознае с Данко, за да запознае и вас с него, да ви направи съпричастни към неговия зов за помощ, чрез ефира на Нова телевизия. И при това - съвсем безкористно, човешки и от сърце! Благодаря!